Afvallen en snoepen

 

 

Auteur:  matthijs

Bekeken: 1059

Datum: -

Wie wil afvallen, moet het snoepen aan banden leggen. Dat is echter niet heel makkelijk, want voor veel mensen zijn al die kleine zoetigheidjes een deel van het dagelijks leven geworden. Of het nu dat koekje bij de koffie of de zak drop op je werktafel is, u zult er echt van af moeten blijven, wilt u uw streefgewicht behalen. Stoppen met snoepen is gelukkig lang niet zo zwaar als stoppen met roken. In dit artikel leest u hoe ook u het snoepen vaarwel kunt zeggen.

Zoek vervanging

Sommige mensen zijn niet eens zozeer verslaafd aan het snoepen, maar meer aan het de hele dag door eten. Wanneer dit voor u herkenbaar is, heeft het veel zin om iets vervangends te eten. Reepjes wortel, selderij, fruit of luchtige crackers vormen allemaal een gezond alternatief voor drop, toffees, chocola en snoep.

Zoek steun

Als het u maar niet lukt, zoek dan een collega die met hetzelfde probleem kampt. Er is altijd wel iemand in de buurt die ook wil afvallen. Samen staan jullie sterker.

Zoek informatie

Voor de rationeel ingestelden onder ons helpt het om gewoon op te zoeken wat al dat snoep met u en uw lichaam doet. De pen is machtiger dan het zwaard, luidt het spreekwoord; voor sommige mensen die willen stoppen met snoepen is feitelijke informatie een krachtige steun in de rug.

Gerelateerd:

Geen.

Warning: Unknown: open(/tmp/sess_9e73082168f2a93fa59dd7dfe5a8dfea, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0