Hoe speel je met je hond?

 

 

Auteur:  robert

Bekeken: 470

Datum: -

Spelen met een hond is een vrij normale en gezellige bezigheid voor de meeste hondenbezitters, maar als je niet vertrouwd bent met huisdieren of er bang voor bent, dan kun je iets hebben aan de volgende tips:

  • Denk aan de leeftijd van de hond, een puppy is vaak druk, een oudere hond is wat rustiger en daar kun je vaak rustiger mee kennis maken. Een rustige benadering is trouwens altijd goed.
  • Ga een speeltje halen, kijk wat de hond er mee doet en leer de hond bijv. apporteren. De hond komt dan graag naar je toe om het speeltje op te halen en op die manier maak jij rustig kennis. Wellicht vermindert je angst, de hond pakt het speeltje en niet je hand!
  • Speel verstoppertje met de hond, op die manier is de hond bezig met zoeken.
  • Je kunt in huis koekjes verstoppen en het commando zoek hier aan koppelen dan kan de hond in huis zoeken. Geestelijk wordt de hond hier ook moe van.
  • Gooi een bal weg en laat de hond hem halen en weer terugbrengen, op commando los laten en weer zoeken is een goede oefening voor de hond om hem lichamelijk moe te maken.

Gerelateerd:

Geen.

Warning: Unknown: open(/tmp/sess_5d746b163e641d10df62d67ed8a02d79, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0