De wereld over vliegen als Stewardess

 

 

Auteur:  bianca

Bekeken: 473

Datum: -

Het vak en de opleiding tot stewardess

Wanneer iemand als stewardess aan het werk wil kan die persoon de MBO opleiding Stewardess Receptioniste Hostess volgen. Op HBO niveau zijn er ook mogelijkheden zoals een opleiding Internationaal Toeristisch Management met het keuzevak Luchtvaartdienstverlening. Een stewardess verdient gemiddeld zo tussen de EUR1700 en de EUR3000 salaris. Dit hangt wel af van de vliegmaatschappij waarvoor de stewardess werkzaam is.

Aan het werk als stewardess

Een stewardess zorgt voor de bediening van de passagiers aan boord van een vliegtuig en is regelmatig lange tijd weg van huis. Stewardessen maken korte of lange vluchten en moeten soms overnachten op de plek van bestemming. De belangrijke functie van een stewardess is zorgen voor de veiligheid van de passagiers aan boord van het vliegtuig. Iemand die liever dichter bij huis blijft kan er ook voor kiezen om grondstewardess te worden. Een grondstewardess helpt passagiers met inchecken en bij het aan boord gaan van het vliegtuig.

Doorgroeimogelijkheden voor een stewardess

Als steward of Stewardess kan men doorgroeien naar een functie als purser of leidinggevende van het team stewards en stewardessen in het vliegtuig.

Gerelateerd:

Geen.

Warning: Unknown: open(/tmp/sess_44f57d75709f05a5a9e6c88d8c64780e, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0